Pasieka Garwół to rodzinna inicjatywa, której siedziba znajduje się w miejscowości Garwół (woj. dolnośląskie). Jej założyciel — Piotr Oksanicz — od lat pozostaje zafascynowany pszczelarstwem. Poszczególne elementy (tj. rodziny pszczele) są rozlokowane w różnych miejscach znajdujących się na terenie Krainy Łęgów Odrzańskich, co przekłada się na miody, które są niezwykle bogate pod względem smaku i aromatu.
Pasieka w Krainie Łęgów Odrzańskich
Lasy Łęgowie znajdujące się nad korytem Odry, są naprawdę wyjątkowe pod względem przyrodniczym. Poza nimi znajdujemy w tym regionie również liczne łąki i pola uprawne. To właśnie dzięki nim pszczoły są w stanie pobierać zróżnicowane pyłki kwiatów i produkować z nich miód odznaczający się bardzo wysoką jakością.
Pasieka Garwół produkuje m.in. miody lipowe, akacjowe, rzepakowe, wielokwiatowe, gryczane oraz z najróżniejszymi dodatkami, takimi jak pyłek pszczeli, czarna porzeczka, imbir, cytryna, czy też propolis.
Miody pochodzące z Pasieki Garwół są naturalne i nieprzetworzone. Pozyskuje się tradycyjnymi metodami (bez zastosowania chemii). Dzięki temu produkty te stanowią doskonałe źródło wielu witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy.
Pasieka Garwół, czyli miejsce przyjazne pszczołom
Piotr Oksanicz — właściciel pasieki — z przyjemnością dzieli się z innymi swoją wiedzą na temat pszczelarstwa. Prowadzi na ten temat warsztaty zaadresowane zarówno do najmłodszych, jak i osób dorosłych. Jeśli ktoś więc chce się zagłębić w tajniki pszczelarstwa, to zdecydowanie powinien zapoznać się z tą ofertą.